vr 09 mrt. | U-Residence

Nieuwe Business Modellen: Duurzaam. Circulair. Inclusief.

Inaugurale rede van Prof. Dr. Jan Jonker Laureaat Chair Emile Francqui 2017-2018 Hoogleraar Duurzaam Ondernemen, Radboud Universiteit (NL)
Registrations are finished !

Tijd en locatie

09 mrt. 2018 14:00 – 18:00
U-Residence, Boulevard General Jaques 271, 1050 Elsene, België

Over het evenement

Deze inaugurale rede wordt uitgesproken in het kader van de benoeming op de wisselleerstoel Emile Francqui aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), 2017 - 2018. Zij is gebaseerd op het werk van de laureaat Professor Dr. Jan Jonker (Nijmegen School of Management, Radboud Universiteit, Nijmegen, NL) van het afgelopen decennium.

Kern van dat werk is de vraag hoe duurzaamheid te verankeren in bedrijven en organisaties. Wat betekent dat voor de bedrijfsstrategie en in het bijzonder business modellen? Wat vraagt dat op zijn beurt van bijvoorbeeld fiscale regels, het juridische kader en van de kwaliteitszorg. In de afgelopen jaren heeft Jonker het WEconomy model ontwikkeld. Dit macro-model laat een aantal lange termijn trends zien welke de vormgeving van de economie van morgen bepalen. Tegen deze achtergrond schets hij hoe er een breder palet aan nieuwe business modellen (NBMs) ontstaat die verschillende – soms schijnbaar tegenstrijdige - waarden nastreven. Centraal staan wat hem betreft in NBMs de waarden

duurzaamheid, circulariteit en inclusiviteit.

De rede (in het Nederlands) wordt afgesloten met het benoemen van een kennis- en actieagenda voor de komende jaren. Na deze inaugurale rede volgen er in April en Mei drie thema bijeenkomsten (in het Engels) op de VUB waarin het gedachtengoed van de rede verder wordt uitgewerkt. Bijwonen van deze bijeenkomsten is eveneens om niet.

Programma

13:45 Ontvangst

14:00 Begin: Welcome door Proximus Prof.dr. Nikolay Dentchev, Leerstoel Houder Sociaal

Ondernemerschap, Vrije Universiteit Brussel

14:10 Inleiding door Prof.dr. Jan Danckaert, Vicerector Onderwijs- en Studentenbeleid, Vrije

Universiteit Brussel

14:20 Inaugurale rede door Prof.dr. Jan Joncker, Francqui Leerstoel Houder aan de Vrije

Universiteit Brussel, Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit

15:20 Presentatie Referent en Debat

16:00 Receptie

Nota Bene: deze inaugurale rede wordt uitgesproken in het Nederlands.

Registrations are finished !

Deel dit evenement