top of page

Ode aan de ongeduldige jongeren

Ode aan de ongeduldige jongeren


Zodra je met een hogere purpose een gevoelige snaar weet te raken bij jongeren, heb je een onvermoeibare bom van energie in je organisatie. Dat zegt professor Nikolay Dentchev.


De dag na La Boum 1 zei een oude mevrouw bij de bakker: "O, die jongeren toch! Ze willen niet mee, ze helpen de situatie om zeep. Ik heb schrik!" Na La Boum 2 liet een Brusselse vertegenwoordiger van de ordediensten weten dat het ging om een bende criminelen, en dat daarom een hardhandige aanpak nodig was. Alle drieduizend aanwezigen waren criminelen? Houd toch op! Ongeduld is niet hetzelfde als onverantwoordelijkheid. We zullen dat jeugdige ongeduld nog hard nodig hebben om onze maatschappij snel te veranderen richting meer duurzaamheid.


Ik weiger de jeugd op een negatieve manier als 'ongeduldig' te bestempelen en te doen alsof ze alleen met zichzelf begaan zijn. Integendeel: jongeren zijn heel solidair. Denk terug aan uw jonge jaren tussen 15 en 25 jaar, en beeld u de cocktail in van sociale afstand, mondmaskers, afstandsonderwijs, gesloten cinema's, concerten, festivals, en erger nog: gesloten cafés. Hoe zou u het zelf hebben overleefd? In mijn ogen...


Lees verder op de website van Knack.

7 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page